Logopedie- en Leerpraktijk
LogoLingua

Wilhelminalaan 53
6301 GH Valkenburg
Vrijthof 6
6343 BM Klimmen
Tel. 043 - 604 36 69

Coaching bij lees- en spellingproblemen

Lees- en spellingproblemen

 

Heeft u zelf, of uw zoon of dochter, moeite met lezen en/of spelling? Dat kan wijzen op dyslexie, maar het hoeft niet.
Of je nu wel of geen dyslexie hebt, lezen en spellen kan moeilijk zijn. Je hebt dan toch hulp nodig bij vlot leren lezen en spellen.

Begeleiding bij lees-/spellingproblemen

Bij lees- en spellingproblemen zijn een vroege herkenning en gerichte aanpak belangrijk.

Binnen de lees-/spellingcoaching van Logopedie- en Leerpraktijk LogoLingua is er aandacht voor gerichte en herhaalde oefening, het aanleren van passende strategieën en ondersteuning. Tevens wordt er in de lessen ook sociaal-emotionele begeleiding geboden; het vergroten van het zelfvertrouwen door het opdoen van positieve ervaringen met lezen en spelling is zeer belangrijk.

De coaching is geschikt voor alle leeftijden; leerlingen van basisschool, voortgezet onderwijs en vervolgonderwijs én werkenden.

De coaching bestaat uit 10 individuele lessen van 60 minuten of 20 individuele lessen van 30 minuten. Het is ook mogelijk om voor losse lessen (met een duur van 30 of 60 minuten) te kiezen.
Vooraf vindt een intakegesprek met u (en uw kind) plaats en wordt er samen een persoonlijk handelingsplan opgesteld.
Tijdens de begeleiding vinden er regelmatig evaluaties plaats en hebben we, met uw toestemming, contact met leerkracht, intern begeleider of werkgever om de begeleiding zo effectief mogelijk te maken.

Coaching bij lees- en/of spellingproblemen wordt niet door de gemeente of zorgverzekeraar vergoed. De tarieven voor de coaching door Logopedie- en Leerpraktijk LogoLingua vindt u onder ‘tarieven en coaching'
NB: vergoede zorg bij vastgestelde Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) vindt momenteel niet plaats binnen onze praktijk.

Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u uzelf, of uw kind, aanmelden, neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website of via telefoonnummer 043 - 604 36 69.